BLOG

Doen alsof je sterk bent, doen alsof je zelfverzekerd bent. Voortdurend “faking”. 

By 22 augustus 2017 No Comments

Hoeveel hou jij stil voor jezelf of over jezelf? 

Van binnen ben je wanhopig bezig om de schijn op te houden zodat mensen je zullen accepteren. Doen alsof je sterk bent, doen alsof je zelfverzekerd bent, alsof je vindt dat je er goed uit ziet. Doen alsof je gelooft dat mensen echt om je geven. Voortdurend “faking”. 

In gesprek met een succevolle carriere-man. Werkzaam in eens snelle wereld, de wereld van de zogenaamde “rich en famous”. Verdwaald in de wereld van macht en liefde. Hij belicht ook de keerzijde…

Je kan onzeker en gekwetst zijn, door zoveel dingen in liefde en leven. Je begint aan jezelf te twijfelen en aan acties door jezelf of je omgeving uitgevoerd. Door niks aan mensen te laten merken kun je heel lang doen alsof. En toch inspirerend zijn. 

Het is makkelijk om contact te verliezen met de werkelijkheid als je in een succesbubbel zit en dan is het moeilijk om de realiteitszin te blijven zien. Het leven zit je in de weg als je zit in die bubbel zit. Je hebt gewoon lak aan alles en iedereen. Je hoeft steeds minder te betalen voor drank en je krijgt cadeaus en privileges. 

In het begin is alles glamoureus, iedereen is knap en ziet er goed uit en draagt dure kleding.  In die entourage ziet sex, drugs en rock’n’roll er heel chique uit! 

Hoe meer chique je wilt zijn, hoe minder chique je wordt naarmate excessen het van je over nemen. Sex, drugs en rock’n’roll lijken fantastisch in de chique settings. Maar je superieure gedrag met dure kleding en klokjes en auto’s en exclusieve tafels in clubs zijn de “lifekillers”. 

Je vindt niemand meer goed genoeg. Je hebt een hekel aan iedereen die niet extravagant is. 

Je wordt heel pedant. Je sluit je gevoelens helemaal af. Je geeft om niemand niets meer. Je leeft in het moment, doet al die dingen puur om nergens aan te hoeven denken. Het is eigelijk geen leven.

Maar wanneer sluit je een deur die je eerst zelf open hebt gemaakt? Voor je het weet heb je zelf een fake-id gecreëerd, waarin je voor een lange tijd zelf in bent blijven geloven.

Grootste levensles? Vooroordeel niemand. Door niet te oordelen en het besef dat iedereen iets doormaakt. Iedereen worstelt wel ergens mee en je kunt niet zomaar over mensen oordelen. Dat maakt jezelf verdraagzamer, maar de wereld om je heen ook!