BLOG

Wat is jouw realiteit? Kijk er doorheen! Herken het signaal.

By 20 maart 2017 No Comments

Wat is jouw realiteit? Creatie, variatie, observatie, wat doe jij! Zie jij het signaal van je lichaam en geest?

Je angsten, je criticus, je helden, je schurken, ze zijn ficties die je ziet als realiteit! Kies ervoor om door hen heen te kijken. Kies ervoor om ze te laten gaan….

Ons diepere verlangens worden vervuld door lagen die we erop leggen. Als ik spreek over diepere verlangens dan heb ik het over het niet te vervallen in  falen, schaamte, gevoelens van angst voor afwijzing, angst voor controleverlies, angst voor mislukken. Om dat te tackelen gaan we onze zelfgecreëerde lagen erop naleven zoals meer dan 100% inzetten, innerlijke drang vanuit moeten; voor die ander zorgen, bereiken van doelen, zeer actief zijn, erg naar buiten gericht zijn. Perfectionisme en controle worden de HOOFDzaken. Hierbij valt op dat buiten dat hoge streefniveau naar perfectie en controle er ook een tergende, voordurende onzekerheid en machteloosheid bestaat.

Er is een signaal van je lichaam en geest dat je teveel van jezelf vraagt…..terwijl je je steeds onzeker en machteloos voelt.

Je loopt vast doordat je met een verkrampt lijf en volkomen uitgeput jezelf niet meer ziet staan. Simpelweg te bang om de onderliggende gevoelens en emoties te mogen ontmoeten. Wanneer we meer in contact zijn met onze onzekerheden, falen en angsten, kunnen we gaan inzien dat het pure overlevingsmechanismen zijn, zelf aangeleerd doordat ons ooit iets overkomen is groot of klein verdriet, waardoor we een overtuiging  hebben gecreëerd wat ons behoedt van het gevaar.

Hoe lekker is het dan ook om de teugels te mogen laten vieren wanneer we zien dat het een zelf gecreëerde realiteit is.

Wat is jouw realiteit? Creatie, variatie, observatie, wat doe jij! Zie jij het signaal van je lichaam en geest?

Wanneer je het “aha” moment gaat ervaren dat je zelf regisseur bent van je eigen leven en ervaart dat alles wat we bedenken, slechts een gedachte is en dat blijft mits die congruent wordt met onze intuïtie, gevoel, dan kun je ervaren wat je authentieke realiteit is. Gewoon in het nu! Op dit moment. Midden op het levenspad.

Behoefte aan een gesprek? hannekemouw@gmail.com, 06-54394566 Hanneke Mouw coaching en training.