Hanneke Mouw (1970) is een gedreven gepassioneerde trainer/coach die door haar jarenlange expertise op beweeggebied, management- en salesvaardigheden en als Vernieuwend coach een mooie samenhang weet te creëren tussen body en mind. Ze kan mensen letterlijk en figuurlijk in beweging zetten. Door haar open, liefdevolle houding weet ze je te inspireren, je potentieel beter te leren benutten en bewuster en intuïtiever gedrag uit te dragen. Dat heeft ze zelf ook moeten leren. “Jarenlang heb ik mezelf bewezen in de fitnesswereld, prestatiegericht en was ik met een enorm “ego” erg van mezelf overtuigd. Vooral naar de buitenwereld toe, naar wat de “grote machtige wereld” van mij verlangde. Althans, zo was ik opgevoed, zo was het sociaal wenselijk, of zo had ik het mezelf ingeprent. De blaaskaken hebben de halve wereld. Precies! De halve wereld…, ik begon te schuiven. Ik wilde voor mijzelf een prettigere vorm hanteren. Een manier van leven waarin ik dicht bij mezelf sta, en ja, hard werken, maar een prestatie vanuit passie en innerlijke inspiratie en creatie laten ontstaan. Het bewijs is wat het leven je dan brengt; je staat in je kracht om dat je bent wie je bent.”

Als ambitieuze jonge vrouw vertrok ik vanuit Limburg na een korte omweg via Nijmegen naar Amsterdam.

Al vanaf mijn tienerertijd sta ik voor de klas als dans/fitnessdocent. Na in Amsterdam meerdere opleidingen te hebben afgerond kreeg ik werkuitdagingen aangeboden in de commerciële dans- en fitness-scene. In de bakermat van de Amsterdamse, Londense en Parijse jetset deed ik mijn inspiratie op. Als jongvolwassene bleef me verwonderen hoe mensen zich in de kijker konden zetten door looks, attitude en avantgardistisch gedrag. Na het creëren van de The Gogoworkout® heb ik vele landen bezocht van Chili, Guatamala, Belize, Honduras, Bahama’s, L.A., Miami, Thailand, Nieuw Zeeland tot Griekenland, Italie, Zwitserland en bijna alle andere Europese landen.

Een ding bleef tijdens mijn reizen universeel voor mij. Mijn passie voor dans en bewegen, het voelde overal als thuis en overal kon ik er mijn geld mee verdienen. Ik leerde veel van de verschillende culturen en alle mensen die op mijn pad kwamen. En gaandeweg leerde ik dat er buiten het hippe mondaine uitgaansleven en de snelle fitnesswereld ook een hele andere wereld was van ont-moeten, natuur en andere energieën.

Bij ons thuis heerstte er ook wel een bepaalde afkeur, mijn zussen waren meer in de kunstzinnige- en literaire hoek geïnteresseerd en vonden mijn wereld erg commercieel. Door de jaren heen heb ik de dingen in het leven zien versmelten en heb mijn eigen pad doorontwikkeld tot de vrouw die ik nu ben.

Ik ben gewend om te switchen tussen sociale omgevingen.

Ik heb zelf moeten doorleven hoe te transformeren van een leven van continue presteren vanuit een excentrieke beleving naar een intuïtief, creatief ondernemen vanuit een intrinsieke waarde.

Mijn reis ging van de buiten- naar de binnenwereld. Als danseres/choreograaf in een (pop)groep en manager van een grote fitnessclub in Amsterdam lag de wereld aan mijn voeten. Ik creëerde een grote fitness danstrend. Ik reisde veel maar het verlangen naar mijn binnenwereld bleef onbevredigd.

Alles wat ik vervolgens gedaan heb draagt bij aan waar en wie ik nu ben.

Mijn grootste kado is dat ik niet meer denk dat ik anders of beter moet zijn. Uit mijn ware potentie bruist mijn energie en authenticiteit. Niets menselijks is mij vreemd. Wat ik doorgeef is doorleefd.

 

wereld