BLOG

Waarom een workshop Lachyoga goed voor je is!

By 22 oktober 2015 No Comments

Binnenkort zullen we nieuwe workshops lachyoga presenteren. Ben je nieuwsgierig en ben je toe aan een nieuwe kijk op jezelf, dan kom en meld je aan! Of geef een workshop cadeau!

lachyoga

 

 

Als je lacht, worden door het samentrekken van de lachspieren signalen gestuurd naar de hersenen: “Hé er wordt gelachen!”. Op dat moment maken de hersenen endorfine aan, endorfine zijn natuurlijke pijnstillers die je qua kalmerende en pijnstillende werking kunt vergelijken met morfine!
Je zou dus kunnen zeggen dat iedere keer dat je lacht er een shotje binnenkomt met een erg prettige kalmerende en verdovende werking.

Op het moment van lachen wordt ook het immuunsysteem versterkt, antistoffen worden aangemaakt waardoor stresshormonen als b.v. Cortisol netjes worden opgeruimd.
Een hele belangrijke en wellicht voor jou ook bekende antistof die ook tijdens het lachen wordt aangemaakt is de natural killer cel die bekend staat om zijn kracht het lichaam te zuiveren van alle zaken die niet kloppen, hierbij kunt je als bekendste voorbeeld denken aan de vernietiging van tumorcellen.

Vanwege de heilzame werking van het lachen geef ik met volle overtuiging deze lachyoga workshops.

Soms is het wel een beetje wennen gezien de toch wel wat vreemde situatie maar geloof me, het gaat helemaal vanzelf. Ben je nog een beetje sceptisch, het kan geen kwaad eens te gaan kijken bij de lachyoga. Je zult versteld staan van het resultaat.

Buiten het lichamelijke aspect heeft lachen ook een sterk psychologisch effect.
Lachen zendt signalen uit en je wordt meer aangetrokken door een lachend dan een chagrijnig iemand omdat het je herinnert aan de gevoelens die bij het lachen horen, het shotje endorfine, gezelligheid, positief, en dat gevoel wil iedereen graag voelen!

Interessant dus om te zien wat het lachen allemaal in werking zet en dat het goed is voor je lichaam en geest.
We staan er soms niet bij stil dat lachen een essentieel onderdeel is van het dagelijkse leven. Even lekker lachen verlicht spanning en stress en het brengt groepen mensen dichter bij elkaar. Vaak vergeten we hoe belangrijk lachen eigenlijk is.

Lachen maakt deel uit van een universele taal, die alle mensen op de wereld gebruiken en begrijpen. Wetenschappers zeggen dat deze verborgen taal geprogrammeerd zit in onze genen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een goed ontwikkeld gevoel voor de lach gelukkiger en productiever zijn.