BLOG

Een ORGIE van PRIKKELS; Snuifje Nooitgenoeg…..

By 28 juni 2018 No Comments

Snuifje Nooitgenoeg…..

Zullen we het er eens over hebben. Een orgie van prikkels… Laten we het eens hebben over de levenscyclus van een mens. Hoeveel honger hebben we naar nieuwe prikkels, middelen of overtuigingen totdat we verzadigd zijn. En wat houdt dat dan in? Laten we het leven het mysterie ontpoppen, of zijn we maakbaar…

Wanneer zijn we tevreden met dat wat we zijn, terwijl diep van binnen onze authenticiteit en energie al vanuit onze geboorte aanwezig is. Hoe zijn jouw unieke kernwaarden gevoed, gekneed, ontwikkeld, gerijpt?
Wat zijn de kosten en baten in onze ontwikkeling om dat ultieme zaligmakende gevoel van tevredenheid te bereiken, en is het wel reëel?

Geil je op macht of kennis? Of hang je je persoonlijkheid op aan succes, of materiële zaken? En in hoeverre bepalen sex, stimulerende/kalmerende middelen je vitaliteit? Ga je over lijken of let wel; ga je onderhand over je “eigen lijk” heen?

THE BULLSHIT-FACTOR!

Ieder huisje heeft zijn kruisje en niet alles is wat het lijkt. We hebben allemaal de drang om te laten zien dat het goed met ons gaat en dat doen we door naar de buitenwereld vooral te glimlachen en onze rug recht te houden. Wie houdt wie nu voor de gek? De frustratie druipt er van af en fake it till you make it , voelt als een en al verkrampte gemaaktheid. Artificial, kunstmatig! Je kunt het voelen, ruiken, proeven, en vaak weet je het zelf zo goed dat je het schaamrood van binnen naar beneden voelt sijpelen. En wederom tast het je eigenwaarde, je intrinsieke motivatie  een beetje meer aan. Op onbewust niveau manifesteren wij vele gevoelens, woede, verdriet en frustraties. En er komt een moment dat je je eigen bullshit niet meer uit kan staan. Je bent het zat om je te verschuilen achter het nuttige van middelen, het inzetten van je adrenaline, dopamine spotjes en je kunt het niet keer uitstaan dat je jezelf continue verdooft. Er ontstaat een crisis, die niet meer te houden is! Mooi zo, gefeliciteerd, de start om er iets aan te doen is ingeluid!

Snuifje Nooitgenoeg

HEB HET LEVEN LIEF!

Na enige jaren begeleiding van mensen die vastzitten in patronen die hen belemmeren om vooruit te komen in hun leven/werk, zie ik vaak dat er op een dieper (onbewust) niveau zaken meespelen. Dan kun je nog zo hard je best doen ‘aan de buitenkant’, maar als je bij de bron niets veranderd zal het niet beklijven. Wat is die ‘bron’ dan precies?

Een Quick Fix hierbij bestaat niet, want je patronen houd je al jaren in stand en zijn vaak ontstaan in je jeugd en veelal onbewust, maar je kunt starten met het opbouwen van zelfkennis en bewustwording. In een coachtraject krijg je de tools in handen om je eigenwaarde te verhogen. Je gaat je ‘innerlijke zelf’ op een lijn brengen met je ‘uiterlijke zelf’; dat wat je laat zien in de buitenwereld. Hiermee word je authentiek en hoef je minder hard je best te doen (weg bewijsdrang), het gaat allemaal makkelijker, vanuit flow in plaats van op wilskracht, het stroomt weer en je haalt precies datgene naar je toe en in je leven dat bij jou past. Al het andere laat je los….ballast, dat wat je uitput en wegbrengt van je ‘ware zelf’. Heb je leven lief!

Behoefte aan een gesprek? hannekemouw.nl hannekemouw@gmail.com