BLOG

Go with the flow! Over “AAN” staan, over-vriendelijkheid en kontlikken!

By 11 januari 2017 No Comments

PITSTOP!

Als je een korte pitstop houdt en je kijkt terug op de hectiek waar je je in kan begeven, hoe prettig is het dan om te herkennen wanneer je je lichaam en geest “gewoon aanwezig” kan laten zijn. Laat ik me daar nu fulltime mee bezig houden. Wanneer sta je “AAN” en weet jij echt wat dat dan betekent, wanneer kun je loslaten en waar bepaal je je eigen grens?

Hoe druk moet je het hebben om betekenis te geven aan wie je bent. Hoeveel geld moet je verdienen om jezelf in de spiegel aan te kijken en tevreden te zijn. Wat levert al het harde werken je op? Ondernemen, werken, doen, is te gek! Onderzoek eens wat is je drijfveer? Raak je ervan in de stress? Sta je dicht bij jezelf of raak je steeds meer verwijderd van je intrinsieke idealen. Leef je, over-leef je of door-leef je je eigen leven. Interessante reflectie!
Geeft het je ego een boost of ben je blij dat je je leven zin geeft met zaken die er voor jou toe doen!
Ben je succesvol omdat je de dingen onderneemt waar je voor gemaakt bent? Of hou je halstarrig vast aan de lat die je continue zelf hoog houdt om wat dan ook te bewijzen. En dan vooral aan wie wil je dan iets bewijzen? Aan jezelf, aan de ander, je omgeving, de maatschappij? In hoeverre ben jij capabel je eigen koers te varen, gewoon door jezelf te zijn zonder upschmuck, poespas en over-vriendelijkheid of zonder te kontlikken.

OVER-VRIENDELIJKHEID

Het probleem van Over-Vriendelijkheid.
Er is een bijzonder aangrijpende manier om een sociale ramp te zijn: door middel van over-vriendelijkheid, een gedragspatroon gedreven door de beste motieven die eindigt met een gevoel zo irritant als regelrechte onbeschoftheid. Wij doen het overal, in het kantoor, lachen om de grappen van het senior management, de klant,  achter de balie van het hotel, aan tafel met vrienden of op een eerste date, rijkelijk onderschrijven we elke mening hun onze “would-be ” partner over recente boeken en films. We zoeken continue bevestiging en vertonen “please-gedrag” om de ander maar tevreden te stellen, maar waar sta je zelf dan in verhouding tot jezelf, jouw persoon, en dan vooral vanuit de oordeel-loos stand. Waarom moeten we in godsnaam overal iets van vinden? Kunnen we zaken loslaten, energie aanwezig laten zijn zonder er voor te “werken”.

KONTLIKKERS

In het hart (kern) van elk verlangen is een zoektocht naar diepere verbinding. Velen van ons leven losgekoppeld van deze verbinding, vaak niet bewust. We werken in geestdodende banen om te betalen voor dingen die we niet echt willen, aan te sluiten bij mensen die we niet echt te respecteren. Waarom? Omdat we vaak kwijt zijn geraakt dat er een andere manier is om ons leven in te richten. Omdat de adverteerders en de salesgoeroe’s ons vertellen dat dit de weg is naar het geluk. Want we hebben geleerd om onze intrinsieke verlangens en onze passie te wantrouwen. We voelen ons rusteloos, leeg, en bang, en we weten niet wat te doen. We zijn vaak kontlikkers. We zijn copycats. We moeten meedoen met de nieuwste trends, de hipste mode en de nieuwste gadgets. Dat geeft ons betekenis. Dat geeft veiligheid, geborgenheid, identiteit. Maar niets is minder waar, wees jezelf, bepaal je eigen aankopen. Draag voor mij part dat pak van 10 jaar geleden wat jij mooi vind en loop niet met de meute mee als je er eigelijk geen reet aan vind. Stop ermee. Go with the flow.
Creëer je eigen levensfilosofie, leefstijl! Jouw idee, je verlangen, leef je eigen leven! En weet je even niet zo goed wat dat is? Bel me, laat je door mij coachen. Ik leid je naar je eigen pad! Herken je eigen bullshit! hannekemouw@gmail.com of 0654394566 www.hannekemouw.nl