BLOG

“Good busy”, een essentiële pijler van het leven!

By 20 januari 2016 No Comments


“Good busy”, een essentiële pijler van het leven!

Afgelopen juni overleed een dierbare vriend. Het was een ingrijpende gebeurtenis. Soms kan ik het nog steeds niet geloven. En toch hebben een aantal vrienden en ik de begrafenis en het samenzijn als heel bijzonder ervaren. Het is een essentiële pijler van het leven. En die dag raakten we allemaal even die essentie aan. Een vriend citeerde “samen uit, samen thuis”. “Juist op dit soort momenten wil ik er zijn voor anderen”.

Wanneer kun je er volledig zijn voor een ander, hoe goed ken je jezelf dan?
Waar ben je mee bezig, is het voor het plaatje , de vorm of vanuit je pure intentie?

Het maken van impopulaire keuzes.
Impopulaire keuzes maken om dicht bij jezelf te blijven, schiet al een aantal dagen door mijn hoofd.
Waar ligt mijn pad en waar dat van de ander?
Het bizarre is dat mensen vaak een hele reis ondernemen op zoek naar hun zogenaamde dromen, terwijl de waarheid al die tijd op hun schouder meegereisd heeft. Ze hadden er gewoonweg geen oog voor.
Opgeslokt door de overtuigingen en de verwachtingen van het leven buiten en binnen zichzelf. Ver weg van je ware emoties die je vertellen hoe groot de kloof is tussen het ego en je eigen waarheid. Vaak voel je schuld of falen bij het onbedoeld kijken via de ogen van de ander of je omgeving. Als je bewust van gedachte veranderd, veranderd je emotie mee. Blijf bij je innerlijke antenne, je intuïtie.

Ambitie, sociale druk en het oppoetsen van je eigen gebreken kost nogal wat energie!
Het is een heerlijk gevoel als je energie stroomt naar de dingen die er werkelijk toe doen.
Als je de grappige situaties waar je onverhoopt in beland toelacht en de schaamte voorbij bent als je een ongelooflijke domme opmerking plaatst! Herken je “eigen bullshit”, “make love not war” en vertrouw op je onvolmaaktheden! Hoe lekker is het om je eigen pad te volgen, al is het tegen de stroom in, vrij van interpretatie, onberedeneerd, gewoon om dat het leven je daar brengt!

Wees trots op wat je doet, dan ben je “good busy”.

live-fast

hannekemouw@gmail.com, vernieuwend coach.