BLOG

Hoe vol is jouw rugzak? Wordt het niet eens tijd om wat ballast los te laten?

By 6 maart 2017 No Comments

Ik wist gewoon niet meer waar ik moest beginnen. Ik had er een puinhoop van gemaakt.

“Ik loop al jaren met een rugzak. Ik weet niet meer waarom ik alles wat ik mee heb gemaakt steeds maar weer in die rugzak gekeeperd heb, gevoelloos en vermijdend sleepte ik mijn ballast mee.”

“Soms popt het ineens op. De angst, een herbeleving van wat ik in mijn leven getolereerd heb. Ik ben het voor normaal gaan aannemen. Gevoelloos en zonder pardon heb ik mijn reacties uitgeschakeld en ging ik op in de dagelijkse dingen. Ik had het weggestopt. Ergens heel diep verborgen.”

Daar zijn wij mensen sterk in ; ratio voor emotie. We denderen gewoon door op een trein waarop we willekeurig zijn opgestapt om maar vooral niet genoeg aan zelfreflectie te hoeven doen en waar we onze kop gretig mee in het zand kunnen steken.

Wat niet weet, wat niet deert. Als ik er niet aan denk, dan is het er niet. Dat klinkt mindful! Maar wie echt mindful leeft heeft ook het vermogen bewust in zijn lijf te zijn en signalen te herkennen van onverwerkte patronen, overtuigingen of disbalans.

Vaker kom ik mensen in mijn praktijk tegen die de connectie verloren zijn tussen hun lichaam, geest en hun authentieke “zijn”. Zweverig? Alles behalve! Aardser kun je het niet krijgen. De een krijgt een terugslag in zijn pubertijd, de ander in zijn dertiger tijd. Soms vrouwen rond de overgang of mannen in een midlife crisis. Burn-out, verslaving, escape-gedrag, stress, worden vaak veroorzaakt door deze onverwerkte zelfreflecties. Je weet dat er iets niet goed zit, maar je mag het niet voelen. Het is te pijnlijk, te kwetsbaar, te veel om je schaamteloze verwaarlozing van episodes in je eigen levensloop te erkennen. De rugzak zit vol!

Onze gedachten laten ons van alles geloven, maar onthoudt gedachten zijn geen feiten. We creëren ze zelf. Ze gaan graag mee in de waarheid die we willen voorschotelen naar onszelf of naar anderen. Als onze gedachten congruent zijn met wat we voelen, zijn we over het algemeen gelukkiger en meer in balans.

Zit je ergens mee, aarzel niet, ik heb geen oordeel over je rugzak! In een persoonlijk kostenloos kennismakingsgesprek onderzoeken we je dilemma. Mail hannekemouw@gmail.com of bel 0654394566!

Wanneer je je vrij mag waren van al je perfectie, kritiek en mening dan leef je in de meest hoogste vorm van intelligentie. “Je hebt geen oordeel meer, je hoeft niet overal meer iets van te vinden, je leeft nu, en je accepteert het leven en je vrijheid.