Ambitie, sociale druk en het oppoetsen van je eigen gebreken kost nogal wat energie! Stress is een werkwoord, geen zelfstandig naamwoord!

Stress is een hot item. Steeds meer wordt er gerelateerd aan stress als mensen zichzelf niet meer herkennen. Het is een zware taak als je dag in dag uit niet jezelf bent, maar dat wat je denkt dat anderen van je willen zien, of hoe jij jezelf graag wilt zien.  Waarom doen wij mensen dat eigenlijk? Altijd jezelf van een betere versie voorzien?  Voor de vorm, het plaatje, of het oppoetsen van je eigen gebreken. Wat is er mis met kwetsbaarheid en imperfectie? Sterker nog, als we er geen gehoor aan geven worden we gevoeliger voor ziektes en kwalen. Stress, burn-out, fysieke ziektes, chronische vermoeidheid , sex-, koop-, beauty-, sportverslaving of alcohol en/of drugsgebruik om maar niet te hoeven voelen, allerlei vormen om af te dwalen van wie we in essentie “zijn”. “Less is more”, maar voor vele onder ons is het “more is less”! Menigeen verliest zichzelf in de overvloed aan spullen, keuzes, gevoelens, hardheid of de mega-input van dagelijkse prikkels!

Het maken van impopulaire keuzes.
Impopulaire keuzes maken om dicht bij jezelf te blijven, is een persoonlijk dilemma.
Waar ligt mijn pad en waar dat van de ander?
Het bizarre is dat mensen vaak een hele reis ondernemen op zoek naar hun zogenaamde dromen, terwijl de waarheid al die tijd op hun schouder meegereisd heeft. Ze hadden er gewoonweg geen oog voor.
Opgeslokt door de overtuigingen en de verwachtingen van het leven buiten en binnen zichzelf. Ver weg van je ware emoties die je vertellen hoe groot de kloof is tussen het ego en je eigen waarheid. Vaak voel je schuld of falen bij het onbedoeld kijken via de ogen van de ander of je omgeving. Als je bewust van gedachte verandert, verandert je emotie mee. Blijf bij je innerlijke antenne, je intuïtie.

Als jonge vrouw heb ik dit aan den lijve kunnen ervaren! Wat was ik een enorm ambitieuze dame. Ik ging over lijken! Overschreeuwd naar de zucht van erkenning, me te laten gelden en betekenis te kunnen geven in de branche waar ik werkte. En oh, oh wat ben ik mezelf tegengekomen. Als je maar lang genoeg niet mild en liefdevol naar jezelf bent, stomp je af en kost het je steeds meer energie om je eigen gebreken op te blijven poetsen.

Achteraf had het ook iets van sympathie, zoveel passie en creatie-drang, maar de intentie was volledig “out of range”. Als je teveel van je eigen gevoelens afdwaalt, wordt stress een zelfstandig naamwoord in plaats van een werkwoord en herken je de balans niet meer.

gogoworkout

Wat is overtuiging, patroon en wat hoort nu echt bij jou? Puur en authentiek!
Het is een heerlijk gevoel als je energie stroomt naar de dingen die er werkelijk toe doen.
Als je de grappige situaties waar je onverhoopt in belandt toelacht en de schaamte voorbij bent als je een ongelooflijk domme opmerking plaatst! Herken je “eigen bullshit”, “make love not war” en vertrouw op je onvolmaaktheden! Hoe lekker is het om je eigen pad te volgen, al is het tegen de stroom in, vrij van interpretatie, onberedeneerd, gewoon om dat het leven je daar brengt! Met meer zelfvertrouwen, puur en authentiek ben je sterker dan wie dan ook!

In hoeverre ben jij dagelijks vooral bezig met het oppoetsen van je eigen gebreken? Hoeveel energie kost je dat? En in hoeverre is dat eigenlijk nodig, dat energie – lek , het oppoetsen? Soms is dat een overtuiging, patroon geworden wat volkomen zinloos of overbodig is!

Wil je dat eens onderzoeken? Dan mail me! Ik geef groepstrainingen en ik heb een praktijk voor personal coaching waarin ik met je kan onderzoeken wat je doet en of dat congruent is aan wie je bent! hannekemouw@gmail.com of via contact op deze website.

bullshit factor