BLOG

De stress, de prestatiedruk, de vermoeidheid, 18 jaar oud, ze overleefde het NIET!

By 4 april 2017 No Comments

Wat een week! En wat ben ik het leven dankbaar!

Deze week ben ik meerdere malen geconfronteerd hoe stress, prestatiedruk en vermoeidheid het leven kunnen overleven of letterlijk door dood loslaten!

In een van mijn lessen werd iemand onwel en ik bedacht me in een split second; “Kijk Han, daar doe je nu al die bijscholingen voor , ook in AED-reanimatie”. Maar zover kwam het gelukkig niet! Ze kwam bij op het moment dat ik me volledig had voorbereid om de reanimatie in te zetten. Het ambulance personeel kwam toch na overleg om onderzoek te plegen. Uiteindelijk werd ze meegenomen ter observatie in het ziekenhuis.

Fatale afloop!

Een andere client had een minder goede afloop te melden. De grote zorg over een 18-jarig familielid was terecht geweest en met fatale afloop. Het meisje werd getergd door anorexia. In 7 jaar tijd is het de sluipende moordenaar van haar geworden. Hoge prestatiedrang, topsport op jonge leeftijd beoefend. Ergens in haar zelfbeeld ging iets compleet mis!

Allerlei instanties, klinieken hebben getracht haar te helpen, uiteindelijk is het haar lichaam teveel geworden.

Hoe pijnlijk is het voor de nabestaanden, circulerende gedachtes, wat had ik kunnen doen, wat heb ik laten liggen? Als iemand de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt heb je als ouder geen poot meer op te staan. De keuze ligt bij de persoon zelf! Ze wilde niet meer eten, al heel lang niet meer!

Ze konden er niets aan doen! Het was toch echt de keuze van Ilse. Ilse wilde al heel lang niet meer, zag geen uitweg in haar ziektegedrag. Het was een verslaving van de ergste soort. Ze zag geen keus meer! Er was geen weg terug meer! Verslaving of het nu een werk-, prestatie-, sex-, drugs-, alcohol-, shop- of eetverslaving is, het werkt vaak allemaal het zelfde. We willen iets verdoven waar we onszelf niet in kunnen herkennen, kwetsbaar, menselijk en imperfect. Voor sommige onder ons een onverkropbaar idee. We moeten perfect, succesvol en maatschappelijk-sociaal fantastisch zijn. Gelukkig zijn  er vele die WEL op tijd aan de bel trekken! Er is altijd hulp om je weer op weg naar jezelf te begeleiden!

 

 

 

Wat neem ik mee van de ervaringen deze week?

Ik heb zo dankbaar! Het leven is een keuze en wat heb ik een prachtige job als coach/therapeut om mensen hierbij mee te mogen volgen in hun proces. Om mensen bewust te laten worden en hun eigen leven beter in kaart te laten krijgen, zichzelf van inzichten te kunnen laten voorzien en leren zelf aan het stuur te gaan zitten. Mensen leren dat je als unieke persoon keuzes mag maken en te werken aan zelf-waarde , zelfbeeld of overtuigingen of ideologie, zonder oordeel!

 

We hoeven niet perfect te zijn. En niet alles  is maakbaar. Wat een geruststellende,  bevrijdende gedachte!

Heb jij ook een hulpvraag of zou je een en ander eens voor jezelf in kaart willen brengen? Bel of mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

hannekemouw@gmail.com 0654394566

www.hannekemouw.nl