BLOG

THEY ALL KNOW THE GLORY, BUT DO NOT KNOW THE STORY!

By 25 september 2017 No Comments

THEY ALL KNOW THE GLORY, BUT DO NOT KNOW THE STORY!

Wat ziet er bij anderen toch altijd geweldig uit. Dat hechte gezin, zakelijke inzicht of die betere sex. Iedereen anders dan wijzelf zijn de zondagskinderen. Want als we dan ergens een succesje mee boeken dan vergeten we prompt dat het ons overkomen is, want het gras is altijd groener bij de buren. Net een mooiere auto, net een mooiere vakantie, net een mooier huis, net wat wildere feestjes… De boel beter op de rit, geld, grandiose  ideëen, zo lekker opgeruimd, zo in balans, zoveel sex…hoe doen ze dat toch?!?!

THE BULLSHIT-FACTOR!

Ieder huisje heeft zijn kruisje en niet alles is wat het lijkt. We hebben allemaal de drang om te laten zien dat het goed met ons gaat en dat doen we door naar de buitenwereld vooral te glimlachen en onze rug recht te houden. Wie houdt wie nu voor de gek? De frustratie druipt er van af en fake it till you make it , voelt als een en al verkrampte gemaaktheid. Artificial, kunstmatig! Je kunt het voelen, ruiken, proeven, en vaak weet je het zelf zo goed dat je het schaamrood van binnen naar beneden voelt sijpelen. En wederom tast het je eigenwaarde, je intrinsieke motivatie  een beetje meer aan. Op onbewust niveau manifesteren wij vele gevoelens, woede, verdriet en frustraties. En er komt een moment dat je je eigen bullshit niet meer uit kan staan. Er ontstaat een crisis, die niet meer te houden is! Mooi zo, gefeliciteerd, de start om er iets aan te doen is ingeluid!

 

DE ZON VERWARMT JE WORTELS NIET!

Massaal gaan we op zoek naar onszelf, we reizen stad en land af om maar tot onszelf te komen. Ik kan er over meepraten want ik heb al heel wat reizen gemaakt. Maar oh, oh, wat zijn de woorden van Annie MG Schmidt (oude beroemde schrijfster voor de jeugdigen onder ons) “De zon verwarmt je wortels niet” waar. Je kunt naar Sri lanka, Bali of Ibiza afreizen om jezelf te gaan hervinden, maar je basis, dat ben jezelf! Als je niet bereidt bent die reis simpelweg in je eigen vertrouwde omgeving naar binnen te gaan, dan houdt het op! Dan kun je die duizenden euro’s beter in je portemoneetje houden. Want dan ga je het zelfs in je achtertuintje of op je balkonnetje niet vinden.

DE NATUUR DOET WONDEREN.

Zeker helpt het om de natuur op te zoeken, ruimte te creëren en rust te zoeken om te bezinnen. In beweging komen waar je in een natuurlijke omgeving komt werkt voor je. Maar het leven doet zich zelf als je open staat en alles loslaat wat je weet en terug gaat naar de tijd toen je nog niet vasthield aan bepaalde overtuigingen en oordelen……..

 

 

Hoe tof is het als je tevreden kan zijn, en juist soms in de saaiheid, de sleur van alle dag, de lichtpunten kan blijven herkennen! Blij zijn met wat je hebt, en ook alle onenigheden  en minder leuke dingen met een open vizier tegenmoet gaat. Shit happens, het leven is vallen en opstaan! En nee, het is niet altijd leuk! En dat is het ook je eigen perceptie, raak niet verzuurd, maar ga nieuwsgierig dingen zien, die je met een verkrampte blik niet meer kan zien!

Hanneke Mouw, coach, therapeut. email: hannekemouw@gmail.com

familyfoto credits www.plainpicture.com Harry + Lidy