BlogBLOG

Trendy topic; ‘Super Sad True Family Story’

By 29 januari 2019 No Comments

Trendy topic;  ‘Super Sad True Family Story’ 

Ervaringen vanuit de praktijk “Een familie die geen warmte kent”. “Raak niet verstrikt in het idee dat het je bloedband is, je omgeving en omstandigheden zijn net zo verantwoordelijk voor je psychische en fysieke gezondheid en werkgerelateerde groei.”  #StudyNote:Brucelipton

Het bekruipt je bijna als je als toeschouwer mag aanzien wat familieleden elkaar kunnen aandoen.


Dit is een trendy topic en actueler dan ooit. De maatschappij ontspoort en we zijn steeds meer ingericht op de egoïstische zelfberekenende en individueel gerichte manier van leven. Zonder vertrouwen, veiligheid en ruimte om samen te ontdekken raakt iedereen kwetsbaar en bang niet geaccepteerd als het even niet zo best gaat. In families zie je regelmatig dat alles samenhangt met onuitgesproken frustraties , voortrekkerij, verwachtingen en oordelen.

Hoe diep gaan familiebanden, en in hoeverre is het een bloedband, DNA of hoeveel heeft de omgeving en de dynamiek in het gezin van afkomst of de familie jou gevormd? 
Het feit dat je familie er altijd voor je is, is een “ op verlangen gebaseerd romantisch gevoel” van hoe het eruit zou moeten zien.

Ik ben dankbaar voor mijn gezin van afkomst. Ik maak het in de praktijk helaas anders mee dat niets minder  waar is in vele gevallen. We kiezen daarvoor in de plaats liever onze eigen gekozen “familie “ . Mensen die je onvoorwaardelijk accepteren zijn op één hand te tellen.  Wanneer je niet wilt meedoen aan de “schijnwereld” moet jezelf onttrekken van gewoontes en aannames dat je alle dag maar poppenkast moet spelen. Leef je eigen leven en verwerk je verdriet dat jouw gezin niet dat heeft gebracht wat je een stabielere, vol zelfvertrouwen en geliefde persoon maakt. Haal het uit waardevolle vriendschappen en de levenslessen die je zelf hebt doorgemaakt en een plaatsje hebt gegeven.

Credits en auteursrechtelijk beschermd by plainpicture and harry+lidy

De succesvolle ondernemer, manager, medewerker, student, baseert vaak zijn gedrag en houding om maar te moeten voldoen aan een wezenlijk diep van binnen gemotiveerde angst: doe ik ertoe , voldoe ik, wordt er van mij gehouden, moet ik het alleen doen of mag ik vertrouwen op anderen…..

Drijfveer; prestatie=liefde

Meer hierover www.hannekemouw.nl kijk eens in mijn rubriek blogs 😃🙏🍀

BookNotes: #BiologyofbeliefsBruce Lipton. #ARumkeverkenningeninPsych #vangenderenpatronendoorbreken #mctaggart #koetsvelddynamischemodel #hannekemouw