BLOG

We zitten allemaal vast! Met gebalde vuisten door het leven.

By 18 januari 2017 No Comments

Met gebalde vuisten

Met gebalde vuisten hebben we ons als mensheid door de eeuwen heen gevochten, gestolen en veroordeeld. Vooringenomenheid heeft ons niet veel gebracht.

Hoe staat het met jouw vooringenomenheid? Hoe flexibel is jouw geest eigenlijk? Hoeveel ruimte heb jij voor een ander maar vooral voor jezelf? Neem je het leven zoals het komt , pak je in vrijheid je momenten of zit je continue in de kramp en moet je steeds op je hoede zijn, berekenend en inhalig.

Soms hebben we het zelf niet meer door en wordt ook ons lijf volledig door de kramp geregeerd. Daardoor ontstaat er geen ruimte meer in ons hoofd en zitten we volledig op slot.

Volledig in de kramp.

Afgelopen weekend was ik op Paleis ‘t Loo. Wat een pracht en praal. Wat hebben we toch een hoop welvaart en rijkdom naar Nederland kunnen halen. Fascinerend om te horen dat er maar weinig van onze vorsten echt het ware geluk (lees TEVREDENHEID) hebben mogen ervaren. Sterker nog, de grote verantwoording van alle pracht en praal en om het tot ziekelijk toe, alles te moeten beschermen van alle andere kapers op de kust, heeft het leven niet veel vertrouwen, liefde en verbondenheid gebracht.

 

We zitten allemaal vast.

Om volledig ontspannen door het leven te gaan is moed nodig. De kracht van het loslaten. De eenvoud in tevredenheid en ont-moetingen telkens weer. Veel mensen weten werkelijk niet meer dat deze mogelijkheid bestaat. We denken in problemen, terwijl we de oplossing allemaal bij ons dragen. We willen allemaal mooie dingen in het leven maar de hebzucht en “het mee moeten doen” neemt vaker dan ons lief is de overmacht. Vaak onbewust zijn we gegrepen door onzekerheid en angst dat we “te weinig” hebben, de vraag is dan ook; “te weinig van wat?”

 

In onze maatschappij is het best lastig bij jezelf te blijven. Trouw te blijven aan jouw unieke kernwaarden, want voor je het weet wordt je keihard afgeserveerd, knock-out geslagen in woord en daad. We leggen met z’n allen de lat zo hoog dat je al snel een teleurstelling, een vertwijfeling of een on-weten in je leven tegenkomt.

Heb je behoefte aan begeleiding en wil je graag gecoached worden om inzicht te krijgen? Een verhelderende kijk op jezelf en op je leven. Neem gerust contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek. Een persoonlijk proces ingaan kan zeer verhelderend zijn of het nu op werk-, relatie, of stressgebied is. Mail me hannekemouw@gmail.com en het begin is gemaakt. (mob. 0654394566)