BLOG

“Ik zou willen dat ik wat meer van “schijt aan de wereld” factor zou hebben.” Quote Tessa Zijlstra LZV

By 12 december 2016 No Comments

“Ik heb Hanneke leren kennen tijdens de kennismaking van de Limburgse Zakenvrouwen bij Da Vinci in Maasbracht. We mochten allemaal een pitch houden. Onze 2 minutes of fame. Menigeen van ons vond het spannend maar Hanneke…. die STOND daar! Letterlijk met haar armen wijd om ons te ontvangen. Ik zou willen dat ik wat meer van “schijt aan de wereld” factor zou hebben. Dat het een groeiproces is, dat heb ik wel begrepen, want door het oog van de naald kruipen gaat je niet in de koude kleren zitten. Wat belangrijk is in het leven, dat moet je nastreven, volg je hart! Dat is Hanneke!” Tessa Zijsltra Cuore

Wat een toffe woorden van Tessa Zijlstra! En zeker waar, volg je hart. Maar Tessa ook ik schijt soms zeven kleuren stront als ik voor wellicht de duizendste keer een training ga geven of coach. Het enige wat ik inderdaad wel geleerd heb, is dat ik er alleen met volle aandacht aanwezig hoef te zijn ( lees mindful) om liefdevol mijn ding te doen. Dat dat voor mij met energie, kracht, vuur en passie gepaard gaat, dat gaat meer over mijn manier van  mijn boodschap overbrengen. Dat wil niet zeggen dat dat voor de ander ook zo hoeft te werken. In mijn werk als 1 op 1 coach ken ik geen enkele angst, daar ben ik helemaal op mijn plek. Maar voor een groep is het toch altijd spannend. Vraag Marco Borsato of Youp van t Hek, telkens als ze “op” moeten is het toch altijd even spannend. Dat is een gezonde stressor!

lzv-pitch

 

Bij de ontmoeting van de Limburgse zakenvrouwen stond ik inderdaad letterlijk met mijn armen open, om mijn metgezellen te verwelkomen in dit avontuur wat we samen zijn aan gegaan. Ik voelde me zo vrij en zo ongelooflijk verbonden, omdat ik niks verwachtte, niets hoefde hoog te houden, geen maskers op. En dat is wat mijn leven ook zo fascinerend maakt.

Ik ken mijn eigen bullshit, daarom veroordeel ik jou er ook niet op. Dat is zo bevrijdend. Het geeft letterlijk meer ruimte in je body en mind.

En inderdaad mijn “2 minutes of fame” heb ik opgedragen aan de arts die op tijd was om mij uit mijn anafalactische shock te halen. Door deze ervaring werd mij nieuwe inspiratie voor het leven gegeven. Ik kreeg een wake up call en had een vernieuwende missie, in het Vernieuwend Coachen!